170. výročí železnice v Přerově

170. výročí železnice v Přerově jsme oslavili i my.Nadace křídlené kolo, pro kterou vyrábíme model zachráněné parní lokomotivy KOMÁREK, nás pozvala na oslavu tohoto výročí a tak jsme strávili dva kouzelné dny v Přerově, mezi starými parními lokomotivami a velmi příjemnými lidmi.
Součastí oslav tohoto výročí je i výstava v muzeu J.A.Komenského a přilehlé galerii a mezi exponáty jsou i dřevěné modely našich parních lokomotiv.



Zahájení oslav proběhlo na nádraží. Staré parní lokomotivy přišlo obdivovat mnoho lidí a měli co, opravené a udržované lokomotivy byly opravdu krásné.



Na vernisáž výstavy v muzeu J.A.Komenského nás odvezl starý dobový autobus a vláčkem TUČOLÍNO jsme dojeli až nahoru. Po městě se pohybovali lidé oblečení do dobových kostýmů a pár strážníků doprovázelo i nás.





Zahájení na nádvoří zámku mělo stavnostní ráz, mezi úvodními projevy zahrál zámecký orchestr, škoda jen, že byl rušen zvukem cirgulárky někde v podzámčí. Jenže kdo nechtěl - nenechal se rušit.

Výstava ke 170.výročí je opravdu moc hezká a připomíná vše, co se na železnici odehrávalo. K dobovým exponátům byly přiřazeny i poutadla pro děti a milovníky vláčků a v této kategorii jsme vystavovali i my.





Velkou zásluhu na tom má ředitel NADACE OKŘÍDLENÉ KOLO Mgr. Josef Tomeček. Pro milovníky železnice zde uvádím adresu nadace: http://nok.webnode.cz/
Můžete se i Vy podílet na záchraně staré lokomotivy ROSNIČKA.




Další část výstavy se koná v přilehlé galerii a zde Vás určitě zaujmou obrázky malíře Jiřího Boudy. Jsou krásné....





Výstava potrvá do konce února 2012 a já Vás na ní srdečně zvu.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

VÝVOJ ŽÁBY

KŘIŽÁK ČTYŘSKVRNNÝ

Křižák obecný